Met ingang van 2015 gaat LCVM ook weer Regiotrainingen organiseren. Deze zullen worden gegeven op diverse locaties in Nederland. Niet op vaste data, maar naar aanleiding van de inschrijvingen voor deze trainingen zullen in overleg met de cursisten data worden gepland.

De Regiotrainingen zijn ooit ontstaan omdat het opvallend was hoe vaak motorrijders bij ongevallen betrokken waren, terwijl het vermijden van dat ongeval mogelijk was geweest. Tijdens de basisopleiding voor het rijbewijs worden tegenwoordig al veel meer zaken geoefend dan vroeger. Er is een tijd geweest, dat als je 18 was, dat je dan een oefenrijbewijs kon aanvragen bij de lokale politie. Je kreeg dan een bepaald gebied aangewezen waar je mocht rijden en oefenen voor het rijbewijs. De enige aanwijzing dat het om een leerling-motorrijder ging was dat je een blauw bordje met een witte letter L achter op je motor moest hebben.

Het behalen van je rijbewijs deed je door het afleggen van een theorie-examen gevolgd door een praktijk-examen. Dat praktijk-examen bestond uit een rondje door de stad, waarbij de examinator dan met de auto achter je aan reed. Bijzondere verrichtingen waren toen niet aan de orde.

Maar zelfs met de hedendaagse lessen en examens in gedeelten valt er voor de meeste motorrijders nog heel veel te leren nadat ze zijn geslaagd voor het rij-examen.

 

En daar zijn de Regiotrainingen, ook wel voortgezette rijopleiding genoemd, op gericht. Tijdens het rijden kun je door anticiperen en goed kijken heel veel gevaarlijke situaties voorkomen. Maar minstens net zo belangrijk is, dat je je motor zo goed beheerst, dat als je dan toch in een gevaarlijke situatie dreigt terecht te komen, dat je dan het inzicht en motorbeheersing hebt om te zorgen dat je er ongeschonden weer uit komt.

Tijdens de Regiotrainingen wordt na een korte theoretische uitleg een dagtocht gereden. Deze tochten zijn zo uitgezet, dat er heel veel mogelijk situaties in voor komen, waarbij je als motorrijder moet nadenken hoe je die situatie gaat aanpakken. Uiteraard wordt er veel gestopt om zaken uit te leggen en situaties te evalueren. Onze instructeurs geven je dan tips hoe je die situatie had kunnen vermijden of je het nog beter had kunnen oplossen.

Tijdens de dagtocht wordt ook op geoefend op de noodstop, uitwijken en remmen, stuurtechniek etc. Daarvoor wordt gebruik gemaakt van grote parkeerplaatsen of industrieterreinen met weinig verkeer. Alle gelegenheid om die zaken, die soms levensreddend kunnen zijn, (weer) eens goed te oefenen onder leiding van onze instructeurs.

En daarbij geldt altijd: Eerst de techniek, en dan de snelheid. Alle oefeningen worden begonnen met een lage snelheid. Afhankelijk van jouw vaardigheid wordt de snelheid daarna opgevoerd tot een snelheid die jij nog gemakkelijk aan kunt. We blijven dus altijd aan de veilige kant van de grens van wat jij kunt.

Veel motorrijders en/of motorclubs maken elk voorjaar gebruik van de mogelijkheid om aan het begin van het seizoen weer even alles te oefenen. De Regiotrainingen worden daarom niet alleen voor de individuele motorrijder georganiseerd, maar ook voor groepen motorrijders. Het is echt een training op maat.

Heb je interesse, of wil je meer informatie, stuur dan een mail naar info@lcvm.nl Zet in de mail je emailadres, telefoonnummer en als het kan de specifieke vragen die je hebt. Er wordt dan contact met je opgenomen door één van onze instructeurs, die je alle informatie kan geven en waarmee je ook een afspraak kunt maken voor een Regiotraining.

 

Bekijk ons hier op Facebook