Het motorseizoen komt nu echt ten einde. Tegenwoordig hebben we vaak mooie nazomers en is het weer in september en soms zelfs in oktober nog mooi. Maar het is wel zo, dat het zo kan omslaan en dat we opeens in de storm en regen zitten. En dan is voor de meeste motorrijders het feest voorbij.
 
Maar we mogen niet klagen over de motorseizoen. De zomer was wat minder, maar het voor- en najaar maakten een hoop goed. De trainingen zijn over het algemeen regenvrij verlopen. Rijden in de regen is goed voor de techniek, maar de hele dag stromende regen is alleen goed voor de masochistisch ingestelde motorrijder. We rijden toch het liefst met een zonnetje erbij.
Want motorrijden is niet alleen mooie wegen rijden, maar toch ook zeker even lekker op een terrasje zitten met koffie/thee al dan niet aangevuld met een lekker stuk taart. Gezelligheid hoort ook bij het motorrijden.
 
Onze laatste training was in de Harz. Vooral het natuurpark Hoch-Harz waar we verblijven in Wolfshagen is een schitterend gebied. Degenen die ons volgen op Facebook hebben de verslagen en de foto’s voorbij zien komen. Op onze Facebookpagina doen maken wij van elke trainingsdag een kort verslag aangevuld met wat foto’s.
Altijd leuk voor de thuisblijvers en niet te vergeten voor degenen die een bergtraining nog op hun verlanglijstje hebben staan.
 
We zijn inmiddels druk bezig met de trainingen van 2017. De hotels zijn besproken, zelfs de instructeursindeling is al klaar en voor alle trainingen (behalve die van september 2017) zijn al veel inschrijvingen.
 
Eén van de koplopers qua inschrijvingen is het Hemelvaartweekend (25 – 29 mei) waarin we van donderdag t/m maandag 5 dagen naar het Schwarzwald gaan. Dat is teven de enige training waarbij we 3 dagen een volledige dagtocht rijden. De trainingen in de Eifel, Harz en Taunus zijn een dag korter en zijn van vrijdag t/m maandag.
 
De training waar de meeste inschrijvingen voor zijn, is de 9-daagse training in de Dolomieten. Dat begon meteen met zes deelnemers die dit jaar ook in de Dolomieten waren geweest en dat is zo goed bevallen dat deze zes ook in 2017 weer mee gaan. Daarmee heb je dan meteen een groep vol. We gaan met maximaal 2 groepen naar de Dolomieten, dus heb je ook het idee om in 2017 mee te gaan naar de Dolomieten, wacht dan niet te lang met inschrijven.
 
Hieronder nog even de data van de bergtrainingen 2017:
5 – 8 mei, 4-daagse training Eifel
12 – 15 mei, 4 daagse training Harz
25 – 29 mei, 5-daagse training Schwarzwald (Hemelvaartweekend)
4 – 7 juni, 4-daagse training Taunus (Pinksterweekend)
30 juni – 8 juli, 9 daagse training Dolomieten
1 – 4 september, 4-daagse training Taunus
 
Een omschrijving van de diverse bestemmingen vind je op onze website www.lcvm.eu
 
In het menu aan de bovenzijde vind je omschrijvingen, prijzen, beschikbare plaatsen per training en niet onbelangrijk het inschrijfformulier.
 
Als je overweegt om met een bergtraining mee te gaan, kijk dan ook eens goed naar de prijzen en wat er voor krijgt. Iedereen kent het systeem van bijvoorbeeld vakantieparken.
Ouderenkorting, jongerenkorting, gezinskorting, alleenstaandenkorting, vroegboekkorting, lastminute korting, kortom je moet wel erg veel pech hebben om niet in één van de kortingsregelingen te vallen. Omdat de standaardprijs te hoog is, kun je dan makkelijk korting geven.
 
Wij hebben er voor gekozen om de prijzen scherp te berekenen, waardoor iedereen waar voor zijn geld krijgt. Het grappige is dat andere organisaties die wel kortingen geven, bijvoorbeeld omdat je lid bent van een club van een bepaald merk motor, dan vaak nog steeds duurder zijn dan wij, zelfs met de korting die dan wordt gegeven. Goed vergelijken blijft belangrijk.
 
Voor degenen die ook tijdens storm en regen blijven rijden de komende tijd komen we in de volgende Nieuwsbrief daarop terug met tips hoe de gevaren van wind en regen kunt verkleinen.
Een belangrijk punt is altijd, dat je je snelheid moet aanpassen. Dat werkt altijd goed als het gaat om gevaar te verkleinen. Maar zorg er ook voor dat je zicht zo goed mogelijk blijft. Vizier goed schoonmaken en insmeren met bijvoorbeeld Rainex. Dat goedje zorgt er voor dat je vizier niet beslaat en dat de regendruppels er goed en snel van af glijden.