GPS EEN PRACHTIG HULPMIDDEL, MAAR SOMS NIET……….
 
In ruim 10 jaar hebben we de GPS zien uitgroeien van een ding dat je zelden tegenkwam bij motorrijders tot een apparaat dat bijna standaard op elke motor zit. Vooral op de motors die regelmatig worden gebruikt voor toertochten en reizen in het binnen- en buitenland. De kwaliteit is ook enorm toegenomen. In het begin gebeurde het nog regelmatig dat als je onder grote bomen reed, of door een diep dal, of zelfs met dichte mist dat dan de GPS meldde dat hij geen contact meer had met de satellieten. Ook midden in de stad tussen hoge gebouwen liet de GPS je regelmatig in de steek.
 
Dat is allemaal voorbij. De ontvangers zijn veel beter geworden en de kans dat je zonder satellietontvangst komt te zitten is minimaal en als het gebeurt is het heel kort.
 
In het begin was Garmin de GPS voor de motorrijder. Niet gemaakt om van punt A naar punt B te rijden, maar vooral voor het uitzetten en rijden van mooie tochten. TomTom had daar in het begin wat meer moeite mee. Die GPS had iets van: Je wilt aan het eind van de 250 km naar het hotel waar je nu al staat. Waarom zou je in godsnaam dat hele eind gaan rijden als je nu al op de plaats van bestemming bent? Een logica waar niet veel tegen in te brengen is, behalve dat wij motorrijders gewoon die 250 km wel willen rijden. Met een truc was de GPS wel te misleiden. Het beginpunt een stukje van het hotel afzetten en de route pas starten als een paar honderd meter van je begin/eindpunt af was en dan ging het goed.
 
Maar met de ontwikkeling van de GPS en het verschijnen van allerlei verschillende modellen kwamen er ook problemen. De oudere modellen van Garmin, bijvoorbeeld de 660 importeert en berekent de routes net even anders dan de nieuwere modellen van Garmin (300 en 500 series). TomTom heeft ook een goede GPS, maar berekent het ook weer net even anders. Het is niet zo, dat als je met een groep motorrijders met verschillende merken GPS op stap gaat, dat dan de één naar het noorden en de ander naar het zuiden rijdt, maar je komt tijdens het rijden van de routes toch regelmatig kleine onderlinge afwijkingen tegen. Want als de ene GPS zegt dat je rechtdoor moet en de andere wil rechtsaf, wat doe je dan?
 
Vaak is het een kwestie van een weg die de ene GPS wel mee neemt en de andere niet. Meestal kom je na een aantal kilometers weer bij elkaar. Kan een kwestie zijn van ouder of jonger kaartmateriaal, wel of niet de laatste software-versie in je GPS, de software-versie van je programma waarmee je de routes hebt gemaakt, en gebruik je Basecamp of Mapsource om de route te maken. Is een route gemaakt in een bepaalde versie software/kaartmateriaal en die wijkt af van de jouwe, dan kunnen er al verschillen ontstaan.
 
Omdat we onze routes optimaal willen houden zijn we een samenwerkingsverband aangegaan met de firma GPS-Expert (www.gps-expert.nl). Marco Pietersma van deze firma heeft al eens een cursus gegeven aan onze instructeurs over het gebruik van de GPS, maar dat is al weer enige tijd geleden en er is veel veranderd. Al onze routes van alle bestemmingen worden voortaan jaarlijks direct na het uitkomen van de nieuwe kaartversies en nieuwe software-updates gecontroleerd en opnieuw berekend op basis van de nieuwste kaartversie en software. De routes worden vanaf nu zowel als .gpx bestand en als track aangeleverd.
 
Onze cursisten hebben dus vanaf de training in de Harz in september a.s. altijd routes die zijn gemaakt met het nieuwste materiaal. Bovendien heeft Marco Pietersma onze gebruiksaanwijzing van hoe je de door ons aangeleverde routes het best in je GPS kunt krijgen compleet herschreven en aangepast aan de huidige stand van zaken. Er staan in de gebruiksaanwijzing ook links naar video’s op Youtube waar zaken worden voorgedaan.
 
Wil je helemaal beslagen ten ijs komen, dan kun je ook een cursus volgen bij GPS-Expert. Ze geven cursussen voor beginners tot gevorderden voor het gebruik van de GPS niet alleen op de motor maar zelf hoe je je GPS kunt gebruiken bij het wandelen, fietsen, off-road, en zelfs tijdens parapente, paardrijden en kanoën.
 
Ze hebben ook een helpdesk die je (tegen betaling) kan helpen bij het installeren van software op je PC of het updaten van je GPS/kaartmateriaal/programma. Je vindt deze mogelijkheden op hun website www.gps-expert.nl garland_logo
 
 
BESCHIKBARE PLAATSEN BIJ DE TRAININGEN 2016
Bij de trainingen van dit jaar zijn er alleen nog plaatsen vrij bij de training in september in de Harz. Daar gaan we voor het eerst aan de slag met de routes die zijn herberekend door GPS-Expert.
 
Er is nog beperkt plaats (5) naar keuze op een 1-persoons of 2-persoonskamer. Wil je een 2-persoonskamer, dan kan dat alleen als je samen met iemand inschrijft. Het samenvoegen van twee onbekenden op één kamer is iets waar bijna geen vraag naar is.