AFSTAND HOUDEN………….
Mensen hebben last van verlatingsangst. Ook motorrijders. Bijna elke groep motorrijders die je tegenkomt in de bergen rijdt alsof ze aan elkaar zitten vastgeplakt. Als er 10 meter afstand zit tussen de motorrijders, dan is het al een uitzondering, want meestal is het minder. Er zijn een aantal redenen waarom meer afstand houden aan te bevelen is. Laten we beginnen met de meest eenvoudige, namelijk dat het een stuk lekkerder en veiliger rijdt.
 
Als je voorganger vlak voor je rijdt heb je minder goed zicht op wat er voor je gebeurt. Je kunt de bochten moeilijker inschatten en als je voorganger een foutje maakt, dan is de kans groot dat jij dezelfde fout maakt, omdat je geen tijd en ruimte hebt om die fout te vermijden. Nog vervelender wordt het, als je voorganger opeens in de remmen gaat. Rijd je rond de 70 km per uur, dan leg je elke seconde een afstand af van 20 meter. In het geval dat er dus voor je iets fout gaat en je hebt een afstand van 10 meter, dan heb je precies een halve seconde om het te zien, te bedenken wat JIJ gaat doen en vervolgens te reageren.
 
De gemiddelde reactietijd van weggebruikers is één tot anderhalve seconde. Het gevolg laat zich raden. Rijd je 70 km per uur en houd je 20 meter afstand, dan is je reactietijd nog steeds slechts één seconde. Te kort voor de gemiddelde motorrijder. Een simpel rekensommetje leert, dat als rond de 70 km rijdt dat dan een afstand van 40 meter eigenlijk het minimum is. Rijd je 100 km per uur dan ga je al richting de 60 meter als veilige afstand tot je tegenligger. Een groepje motorrijders van zes motorrijders zou dus 300 meter lang moeten zijn als ze allemaal een veilige afstand tot hun voorganger willen aanhouden. Groepen die een dergelijke veilige afstand aanhouden kom je zelden of nooit tegen. Youtube staat vol leerzame video’s van motorrijders die te kort op hun voorganger reden en waar het fout ging.
 
Behalve de veiligheid brengt afstand nog een ander positief punt mee. Je kunt lekker voor jezelf rijden. De goede lijnen in de bochten bedenken en rijden, er is ruimte om kleine fouten te maken zonder dat er meteen achter je gevloek en gerem klinkt. Kortom als je de volgende keer met een groep gaat rijden, bespreek dit dan en probeer de hele dag de veilige afstand te bewaren.
 
Natuurlijk kun je prima als je door een dorp of stad rijdt de groep wat in elkaar schuiven en/of zelfs dakpansgewijs gaan rijden. Ook op doorgaande wegen en de Autobahn is het formatie-rijden prima.
 
Maar zodra die leuke bochtige weggetjes opduiken, dan meteen weer naar een veilige afstand van elkaar. Tot de verlatingsangst weer toeslaat, maar je weet nu waarom je daar beter weerstand aan kunt bieden.
 
OPRIJDEN KRUISINGEN
Het komt regelmatig voor dat bij het oprijden van kruisingen met meerdere motoren dat het fout gaat. Meestal niks ernstigs, maar schade heb je zo maar.
 
Wat is een veel gemaakte fout?
Er staat een motor als eerste voor de kruising te wachten tot hij/zij de kruising kan oprijden. Daarachter staat er nog één of meerdere. Op een gegeven ogenblik besluit de voorste rijder iets op te rijden, of hij/zij denkt de kruising te kunnen oprijden, maar bedenkt zich dan toch. Nummer twee, of drie of vier ziet de beweging voor hem/haar en rijdt ook op. Daarbij is de volle aandacht gericht op het verkeer op de kruisende weg, want je wil tenslotte veilig de kruising kunnen oprijden.
 
Meestal is de blik volledig naar links van vanaf die kant komt als eerste het gevaar (in Engeland komen ze als eerste van rechts, en dat kan toch akelige vergissing leiden, want dat naar links kijken zit er vast gebakken in).
 
En terwijl de tweede motorrijder met volledige aandacht voor het verkeer van links de kruising op wil rijden of wil oprijden tot aan het kruisingsvlak, kan het gebeuren dat hij/zij dan naar verrast wordt door de voorligger die helemaal niet is weggereden, maar alleen een klein stukje naar voren.
 
Het gebeurt allemaal met lage snelheid, maar als je bijvoorbeeld net met je remschijf tegen de uitlaat van je voorganger rijdt en de remschijf is een tikkie krom, ben je mooi uitgereden. Nog erger wordt het als je door de schrik je balans verlies en omvalt dan wordt de schade snel groter. Om het plaatje helemaal erg te maken, verliest je voorganger door de tik van achteren ook zijn evenwicht en liggen er twee motoren op hun kant.
 
De tips die wij als LCVM geven zijn bijna altijd ingegeven door echte gebeurtenissen.
 
Kijk dus altijd OOK naar voren als je een kruising oprijdt en niet alleen naar verkeer dat je weg kruist. Je moet zeker weten dat je voorganger echt weg is.