OP NAAR DE BERGEN
Nog 6 weken en dan is alweer de eerste bergtraining in Duitsland. We beginnen dit jaar met een training op een nieuw locatie met als uitvalsbasis Hotel Haus Kylltal in Zendscheid. Vanuit één van onze andere hotel, hotel Taunusblick reden we al routes in het oostelijk gedeelte van de Eifel en Hünsrück, en nu gaan we het oostelijke gedeelte verkennen.
 
Eén van de routes pakt zelfs een klein stukje Luxemburg mee (even goedkoop tanken).
 
Maar over routes gesproken. Bijna elke motorrijder die naar het buitenland gaat begint met het uitzetten van routes voor de GPS. Dat voorkomt een hoop gezoek en tegenwoordig zie je ook zelden of nooit meer een groepje motorrijders op een kruising staan met een landkaart op de tank en druk discussiëren of ze links af, rechts af of rechtdoor moeten.
 
Maar er zitten toch wel wat haken en ogen aan het gebruik van de GPS. Bijvoorbeeld dat het kaartmateriaal niet up-to-date is. Dat komt niet omdat de leverancier van het kaartmateriaal in gebreke is gebleven, maar omdat bepaalde landen onvoorstelbaar traag zijn met het aanleveren van wijzigingen. En met onvoorstelbaar traag bedoel ik, dat een tunnel die al 6 jaar bestaat nog steeds niet op de kaart staat.
 
In de Dolomieten ligt het mooie dorpje Moena. Een klein dorpje met een doorgaande weg. Niet leuk voor de bewoners en bezoekers en dus is er ruim 6 jaar geleden een tunnel naast het dorp aangelegd waar de doorgaande weg doorheen gaat. Vervolgens is de doorgaande weg in het dorp afgesloten, want anders rijdt nog iedereen door het dorp heen.
 
Maar de Italiaanse overheidsinstantie die dergelijke wijzigingen moet doorgeven heeft nog steeds geen kans gezien om de kaartmakers te vertellen dat er een tunnel is en dat doorgaand verkeer door Moena niet meer mogelijk is.
 
Ga je nu een route maken, dan wil je GPS gegarandeerd door Moena en negeert de tunnel, want die kent ie niet. De afslag naar Moena is vlak voor de tunnel en dat is inmiddels een druk bereden stukje weg. Namelijk van alle motorrijders die vrolijk de GPS volgen en door Moena willen rijden en als tegenliggers ietsje minder vrolijke motorrijders die zich vast hebben gereden in Moena en dan maar terug komen.
 
Maar ook de afslag naar de Passo di San Pellegrino is met de GPS moeilijk te vinden, want die zit tegenwoordig in een open stukje tussen de twee gedeeltes waar de tunnel uit bestaat.
En zo zijn er diverse plekken waar de echte situatie niet overeenkomt met het kaart materiaal van de GPS.
 
Maar er zijn meer zaken die je prachtig geplande route heel erg in de war kunnen sturen. In dorpjes hebben ze nog wel eens dorpsfeesten. Daarbij is het geen probleem om de doorgaande weg gewoon af te sluiten. In Nederland rijd je dan gewoon een paar honderd meter, of in het ergste geval een paar kilometer om en pakt de route weer op.
 
Maar in Duitsland en zeker in de Dolomieten kan het gebeuren dat de volgende pas waarmee je aan de andere kant van de berg kunt komen, zo maar 50 kilometer verder op ligt. Dat is dan nog even zoeken om weer terug te komen op de originele route.
 
Daarom is het verstandig om ondanks je GPS toch altijd een wegenkaart mee te nemen. Want op het moment dat je ergens niet door kunt en je uitsluitend op GPS rijdt, dan is toch heel makkelijk. Wil je het echt goed doen, teken dan van tevoren de routes die je gaat rijden in op deze kaart. Elke route een ander kleurtje, je kent dat wel.
 
Als je dan een keer vastloopt, is het een kwestie van even kijken op de kaart en dan zie al heel snel de alternatieven. Het makkelijkste is om een stuk van de kaart te kopiëren, de route in te tekenen en vervolgens te plastificeren. De zon schijnt niet altijd in Duitsland en Italië en het is een stuk makkelijk kijken op een kleine geplastificeerde kaart, dan op een lap van een vierkante meter, die als het regent meteen aan alle kanten scheurt en onleesbaar wordt.
 
Maar je kunt natuurlijk ook mee gaan met LCVM. Dan weet je zeker dat de routes goed zijn gecontroleerd en dat alle alternatieve omrijroutes bij de instructeurs bekend zijn. Bovendien kom je gegarandeerd terug als een betere motorrijder.
 
Er zijn nog plekken bij de training in de Harz (12 – 15 mei), Taunus (2 – 5 juni) en Dolomieten (30 juni 8 juli).
Bij de Harz en Dolomieten zijn er nog 2 plaatsen beschikbaar, bij de Taunus een paar meer.