NIEUWS VAN DE BERGTRAINGEN
 
De eerste training van 5 – 8 mei (de nieuwe bestemming in de Eifel) is vol.
 
 
BESTEMMING HARZ
Bij de tweede training van 12 – 15 mei naar de Harz zijn nog 3 plaatsen beschikbaar, naar keuze op een 1- of 2-persoonskamer.
 
Als je aan motorrijders vraagt naar welke gebieden ze zijn geweest in Duitsland, hoor je altijd: Eifel, Sauerland en alle andere bekende plekken. De Harz hoor je minder vaak. Dat is eigenlijk verbazend, want qua afstand is het niet veel verder dan bijvoorbeeld de Taunus en veel dichterbij dan bijvoorbeeld het Erzgebergte of het Schwarzwald. Alleen ga je voor de Harz pal oost vanaf de grens bij Enschede. Zo’n 250 kilometer naar het oosten zit je in de Harz.
 
Op de grens van het oude Oost-Duitsland. Het mooiste gedeelte van de Harz is het natuurgebied Hoch Harz. Mooie slingerende wegen in een bosrijk gebied met vele mooie beklimmingen en afdalingen. En niet te vergeten goed asfalt. Ook wel lekker voor motorrijders. Het hotel waar we verblijven ligt uiteraard midden in de Hoch Harz in het dorpje Wolfhagen im Harz. Het hotel heeft mooie moderne kamers en wat ook belangrijk is, een goede keuken. De echtpaar dat het hotel runt komt van origine uit de Balkan, dus er zijn allerlei specialiteiten uit die streek beschikbaar. Maar uiteraard is er voor de puristen ook de bekende Duitse kost, zoals schnitzels, bratwurst en al die andere gezonde en calorie-arme, maar uiterst lekkere dingen. Het lijkt altijd wel zo te zijn: Is het lekker, dan is het niet goed voor je, is het goed voor je, dan is het meestal niet lekker.
 
De dagtochten in de Harz gaan op de 2e dag naar het gedeelte van de Harz dat in het voormalige Oost-Duitsland ligt en de eerste dag blijven we binnen de grenzen van het natuurpark Hoch Harz. Ook de heen en terugreis gaan gedeeltelijk binnendoor door deze mooie omgeving, dus het genieten begint vroeg en eindigt pas laat op maandag, als we voor het laatste stuk naar Enschede de Autobahn opgaan.
 
 
De derde training naar het Schwarzwald is vol.
 
 
BESTEMMING TAUNUS
In Pinksterweekend van 2 – 5 juni naar de Taunus zijn nog meerdere plaatsen beschikbaar. Hotel Taunusblick is de plek waar alles is begonnen. De eerste jaren waren alle trainingen vanuit dit hotel. Niet onlogisch, want het is prachtig gelegen op een berg met (toepasselijk met de naam Taunusblick) een schitterende uitzicht over de Taunus. Met mooi weer kijk je wel 30 tot 40 kilometer ver over dit gebied.
 
Gaby en haar man chef-kok Axel zorgen er voor dat het verblijf in dit hotel onvergetelijk is. Zonder de andere hotels maar één moment te kort te willen doen, is dit het hotel waar je gegarandeerd na het weekend minimaal 1 kg zwaarder naar huis gaat.
 
Het hotel ligt centraal gelegen tussen allerlei mooie gebieden waar het mooi motorrijden is. Uiteraard de Taunus zelf, maar ook het Westerwald, Rijndal, Eifel, Hunsrück, Hoch-Taunus zijn allemaal binnen bereik bij een route van rond de 250 kilometer. Uiteraard hebben we in al die gebieden routes uitgezet. In de loop van de jaren bijgewerkt als we weer eens een mooi nieuw stuk hadden ontdekt.
 
Kortom een bestemming die nooit gaat vervelen. Er zijn deelnemers die hier al tien keer zijn geweest. Een betere aanbeveling kun je niet krijgen.
 
 
BESTEMMING DOLOMIETEN
Welke motorrijder wil nu niet (weer) naar de Dolomieten?
Bij de training in de Dolomieten van 30 juni tot 8 juli hebben we een extra groep gemaakt. De eerste groep was snel vol, en we hadden al aanvragen om op de wachtlijst te kunnen worden geplaatst. Daarom hebben we een extra groep gemaakt. Maar ook daarin is nog slechts beperkt plaats, want de eerste inschrijvingen kwamen van de mensen van de wachtlijst. Bij de Dolomieten nog 3 plaatsen beschikbaar. 
 
Er zijn heel veel mooie motorrijgebieden, maar de Dolomieten is toch een klasse apart. Rijden we in de andere gebieden met 4 of haarspeldbochten omhoog of omlaag, dan heb je in de Dolomieten er zo maar 20 of meer achter elkaar. En de hoogteverschillen zijn fantastisch. Zo rijd je in het dal in een dorpje en is het ruim 25 graden en 20 minuten later zit je op de top van de berg op ruim 2000 meter hoogte en weet je niet hoe snel je alle ritsen en knopen weer dicht moet maken, want op de top is de temperatuur zo maar 20 graden lager.
 
En je maakt zo maar mee, dat je in het dal onder een grijs wolkendek rijdt en op de top van berg boven de wolken zit en lekker in de zon op het terras een bakkie koffie doet.
 
Het is bij het uitzetten van de routes belangrijk om rekening te houden met de drukte van het verkeer. De Sella ronde is prachtig om te rijden, maar niet in het weekend. Want niet alleen zijn er dan nog een paar honderd motorrijders het rondje aan het rijden, maar helaas ook letterlijk honderden bussen en auto’s. Inhalen is vrij nutteloos, want als je één bus hebt ingehaald ontdek je dat voor die bus er nog enkele tientallen bussen rijden.
 
Maar LCVM komt daar al 15 jaar, dus hebben wij voor de eerste dag dat we een tocht gaan rijden (zondag) een mooie route uitgezet in gebieden waar de bussen en auto’s een zeldzaamheid zijn en waar je volop kunt genieten van alle mooie bochten.
 
Op maandag rijden we dan wel de Sella ronde en het is verbazend, maar dan heb je de weg voor jezelf. Alle toeristen zijn weer naar huis en alle motorrijders uit Italië en Oostenrijk zijn weer aan het werk, dus hebben wij alle ruimte.
 
Tijdens de routes kom je gegarandeerd op wegen en passen, die je zelf moeilijk zal kunnen vinden. Alleen routes uitzetten op de kaart levert toch echt niet de mooiste routes op. Je moet echt op verkenning uit en kijken hoe een weg of een pas er in werkelijkheid uitziet. Dat hebben wij voor jullie al gedaan. Dit jaar gaan er deelnemers mee, die al voor de 6e keer mee gaan naar de Dolomieten. En twee deelnemers (Jan en Johan) gaan bij deze training voor de 11e (elfde) keer mee met een training van LCVM. Wederom een betere aanbeveling kun je niet krijgen.
 
Het hotel is ook de moeite waard. Ligt op ruim 1500 m hoogte ten zuidoosten van Bolzano in het dorpje Obereggen. Daarom altijd een aangename temperatuur, vooral ‘s-nachts. Want we willen lekker weer om motor te rijden, maar ook een wat lagere temperatuur om te slapen. Dit hotel heeft de mooiste faciliteiten. Een groot zwembad, whirlpools, sauna, fitness- en wellnesscentrum, mogelijkheid tot letterlijk mountainbiken en voor de liefhebbers wandelroutes.
 
Het hotel ligt aan de voet van de Latemar. Ja, je leest het goed, op 1500 m hoogte en evengoed ligt het aan de voet van de Latemar, die nog eens ruim 1500 de lucht in gaat. Naast het hotel ligt een stoeltjeslift waarmee je een heel stuk omhoog kan. Sportievelingen kunnen dan lopend via een mooi pad naar beneden. 
 
Samengevat: en gebied waar je moet zijn geweest en een training die je moet hebben gedaan.