Motorrijders maken fouten bij het rijden. Dat is niets bijzonders, want dat doen alle weggebruikers. De komende tijd zullen we een aantal veelgemaakte fouten behandelen:
 
Denken dat anders weggebruikers je wel hebben gezien.
Het is heel vervelend, maar weggebruikers kijken veel, maar zien weinig. Bijna elke aanrijding is het gevolg van het feit, dat één of beide partijen elkaar niet zagen. De meeste mensen rijden niet voor de lol tegen elkaar aan. Maar als je net bezig bent met een andere zender op te zetten op de radio, of je telefoon geeft een pingeltje dat er een bericht binnenkomt dan ben je net even afgeleid en zie je de tegenpartij te laat.
 
En dat geldt natuurlijk niet alleen voor automobilisten. Ook veel motorrijders vinden het tegenwoordig noodzakelijk om muziek te luisteren, te kunnen telefoneren onder het rijden, te kunnen praten via de intercom met de duo-passagier enz. enz. Allemaal zaken die je aandacht afleiden van het enige dat echt belangrijk is, namelijk het motorrijden en letten op het overige verkeer. Want hoe je het keert of wendt, als je luistert naar muziek of belt onder het rijden, dan ben je gedeeltelijk afgeleid.
Ik persoonlijk vind, dat muziek tijdens het motorrijden niet nodig is. Wat is er een mooier geluid, dan het geluid van je motor? Bellen of bereikbaar zijn? Tijdens de koffie kijk ik wel of er iemand heeft gebeld of gemaild. En als ik denk dat het belangrijk is (en dat is niet vaak) dan bel of mail ik dan wel terug als ik op het terras zit. Nog beter is om als je aan het motorrijden bent, gewoon lekker onbereikbaar te zijn. Er is een tijd voor werken en een tijd voor ontspanning.
 
Maar dit is een verschijnsel dat onder alle weggebruikers steeds meer toeneemt. Bijna alle fietsers rijden met een hoofdtelefoon op of hebben oortjes in, voetgangers steken al bellend de straat over. En dan vinden we nog gek, dat er aanrijdingen plaats vinden. Als iedereen weer eens gewoon alleen met het verkeer bezig zou zijn, dan zou het rijden een stuk veiliger worden.
 
Inhalen
Hoe vaak gebeurt het dat je bezig bent om een voertuig in te halen, en dat een auto voor je precies op dat moment ook ging inhalen?  Heeft hij je niet gezien? Was hij met wat anders bezig? Frustrerend als je hem op tijd ziet, ronduit gevaarlijk als je hem niet of te laat ziet.
 
Ga ervan uit dat de bestuurder van een auto niet altijd in zijn spiegel of naast zich in de dode hoek kijkt voordat hij uitwijkt. Hij ziet een gat en gaat ervoor en pech voor jou als je naast hem rijdt. Zorg daarom altijd dat je alleen inhaalt waar het echt kan. Zeker in deze tijd van het jaar, met regen en mist die het uitzicht van motorrijders maar ook andere weggebruikers verminderen, moet je een extra veiligheidsmarge inbouwen. Zorg er verder voor dat je verblijf op de linker weghelft zo kort mogelijk is.
 
Niet vlak achter het in te halen voertuig gaan rijden. Ten eerste omdat dan het voertuig je uitzicht belemmert, maar ook omdat als je afstand houdt je de ruimte hebt om snelheid te maken, zodat de inhaalmanoeuvre korter wordt. Klaar zijn om in te halen betekent, dat je in de goede versnelling rijdt om snel te kunnen optrekken, dat je hebt gecontroleerd dat er niemand bezig is om jou in te halen, dat er geen tegenliggers vlak bij zijn, en dat je niet precies inhaalt op een plek waar bijvoorbeeld in dit jaargetijde veel bladeren liggen. Voor de zekerheid nog een keer controleren of er echt niets aankomt van achter en aan tegemoetkomend verkeer (autorijders zijn niet de enigen die andere weggebruikers over het hoofd zien) en dan snel inhalen.
 
Ben je met meerdere motorrijders, gooi dan niet na het inhalen meteen je gas dicht, maar rijdt nog even op snelheid door, zodat de andere motorrijders van je groep ook de ruimte hebben om weer naar rechts te gaan.
 
Tesla
In de vorige Nieuwsbrief had wij al melding gemaakt over mogelijke problemen die Tesla’s en andere deels zelfstandig rijdende auto’s zouden kunnen hebben met motorrijders. Naar aanleiding van de brief van motorrijdersorganisaties FEMA, MAG en KNMV gestuurd naar RDW, met betrekking tot de door RDW afgegeven Europese typegoedkeuring van de Tesla, heeft onlangs een gesprek plaatsgevonden over de zorgen die leven bij motorrijders.
 
Een bestuurder van een Tesla – en van steeds meer geavanceerde auto’s – kan cruciale handelingen overlaten aan het voertuig, terwijl deze apparatuur naar mening van de motorrijdersorganisaties niet of niet voldoende is getest met motorfietsen en andere gemotoriseerde tweewielers. Het voorstel van RDW is om in samenwerking met de motorrijdersorganisaties de kennis over dit onderwerp te vergroten door een eigen testprogramma uit te voeren met verschillende merken auto’s die geavanceerde bestuurder-ondersteunende functies hebben. RDW is ook van mening – net als de motorrijders – dat het testen met motorfietsen deel uit hoort te maken van het testprotocol voor een Europese typegoedkeuring. Het is goed dat dit uitgetest wordt. Het zou toch wel heel vervelend zijn als niet voor 100% zeker is, dat dergelijke auto’s ook motorrijders niet over het hoofd zien.(Bron: MAG)
 
Meldpunt gevaarlijke situaties voor motorrijders
Soms kom je als motorrijder situaties tegen die specifiek voor motorrijders gevaarlijk zijn. De MAG heeft een meldpunt voor dit soort situaties. Via de website www.motorrijdersactiegroep.nl kun je melding maken. De MAG onderzoekt de klacht en onderneemt actie om deze gevaarlijke situatie te verhelpen.