ZELFRIJDENDE VOERTUIGEN CONTRA MOTORRIJDERS
Er zijn al zelfrijdende voertuigen. Oké, ze rijden op het fietspad met een slakkengang en ze hebben nog wel een begeleider. Het is een beetje zoals in het begin van de auto’s. In sommige landen was het toen verplicht dat de auto werd voorafgegaan door een man met een rode vlag om de overige weggebruikers (paard en wagen, fietsers en voetgangers) te waarschuwen. Maar tegenwoordig is Tesla al heel ver met (gedeeltelijk) zelfrijden. Maar er zitten nog wel wat haken en ogen aan. Wie is er verantwoordelijk bij een ongeval? De man die de krant zit te lezen achter het stuur of de softwarefabrikant? Ook lees je nog wel eens dingen die fout gaan. Zoals een Tesla die een aanhangwagen over het hoofd ziet.
 
Zou het systeem wel fietsers en motorrijders zien als hij een aanhangwagen al over het hoofd ziet? In MAG-A-ZINE nummer 146, het blad van de MAG (http://www.motorrijdersactiegroep.nl) staat een uitgebreid artikel over dit fenomeen. ITS (Intelligent Transport Systems) is er niet alleen voor auto’s maar er zijn ook ontwikkelingen voor motorfietsen. Nu valt er erg veel onder ITS. Bijvoorbeeld waarschuwingssystemen, technische diagnose, automatische verlichting en stabiliteit en evenwicht. Dat zijn zaken die in de moderne auto’s al gemeengoed zijn. Maar ook ABS is een vorm van ITS. De Europese motorrijders hebben een top-10 gemaakt van punten waarbij ITS ook voor motoren een verbetering zouden kunnen betekenen. Op nummer 1 staat ABS, maar ook zichtverbeterende vizieren die niet meer beslaan, monitoren bandenspanning en stabiliteitscontrole van voor en achterwiel staan op het lijstje. De wheelie-liefhebbers zullen met dat laatste punt niet blij zijn, want een wheelie kan dan niet meer. Voor het volledige verhaal (4 kantjes) lees het MAG-A-ZINE 146 van de MAG.
 
In hetzelfde nummer van dit blad wordt ook nog teruggekomen op het steeds meer afsluiten van mooie motorwegen. Terecht wordt daar opgemerkt dat dit vaak de schuld is van een kleine groep motorrijders, die geen of weinig rekening houden met andere weggebruikers of omwonenden. Ook bij de bergtrainingen vertellen wij de deelnemers regelmatig dat een uitlaat met een “mooi” geluid misschien voor jou wel leuk is, maar niet voor de rest van de wereld. Ook is het bij onze trainingen verplicht om tijdens het doorkruizen van dorpjes je strak aan de geldende maximum snelheid te houden en je toerental terug te brengen door op te schakelen. Door zo min mogelijk overlast te veroorzaken voorkom je dat mooie wegen worden afgesloten. Want dat doen ze niet alleen in Nederland. Ook in Duitsland zijn er diverse wegen afgesloten voor motoren (al dan niet alleen in het weekend).
 
En is het Wispertal kwamen we een snelheidsbeperking tegen alleen voor motoren. Buiten de bebouwde kom, dus al het overige verkeer mag 100 km/uur en de motoren nog slechts 60 km/uur. Of dat een goede oplossing is, waag ik te betwijfelen, want je wordt dan als motorrijder constant ingehaald door auto’s. Bij navraag bleek dat er zoveel motorrijders ongelukken veroorzaakten op dit mooie stukje weg, dat ze tot deze maatregel hebben besloten. En er wordt op gecontroleerd. Met een beetje zelfdiscipline en standaard-uitlaten zorgen we ervoor dat we kunnen blijven rijden ook op de kleine wegen. Want daar is het toch het leukst rijden. Rechtuit op de autosnelweg ben je gauw klaar mee.
 
NIEUWS VAN DE FEMA
FEMA (Federation of European Motorcyclists Association) is een overkoepelende organisatie van belangenorganisaties voor motoren, zoals bijvoorbeeld in Nederland de MAG.Ze inventariseren problemen en kaarten dat op Europees niveau aan.
Je vindt deze organisatie via: http://www.fema-online.eu/website/
In Frankrijk bijvoorbeeld is er flink geprotesteerd tegen allerlei maatregelen voor motoren. Het komt bijvoorbeeld steeds vaker voor dat oudere motoren worden geweerd uit de stad. Het vervelende is, dat de grens waarbij een motor als “oud” wordt gekwalificeerd steeds meer opschuift. Zie het artikel via de volgende link: http://www.fema-online.eu/website/index.php/2016/10/06/french-protest-against-restrictions-for-motorcyclists/
Het komt nog wel eens voor dat er een terugroepactie is van een bepaald merk en model. Meestal gaat dat goed en krijg je als eigenaar keurig een brief van de importeur. Maar koop je een 2e hands motor, dan weet je nooit of de vorige eigenaar ook heeft gereageerd op de oproep. Via de volgende site kun je alle terugroepacties van 2016 bekijken: http://www.fema-online.eu/website/index.php/consumer-information/rapid-alert-system-recalls/
 
STORM EN REGEN
Na een redelijke nazomer, is het nu toch opeens herfst. Op zich niks mis mee, maar wel weer tijd om als motorrijder extra te gaan opletten en/of extra maatregelen te treffen. Want met de herfst komt ook de gladheid door afgevallen bladeren, slechter zicht niet alleen door nevel of mist maar ook door beslaande vizieren en brillen, en niet te vergeten de najaarsstormen.
Het vermijden van bladeren is een kwestie van goed kijken en anticiperen. Staan er bomen, dan zijn afgevallen bladeren een logisch gevolg. Wat betreft het zicht, is uiteraard aanpassen van je snelheid altijd een goede zaak bij mist en nevel. Nog verstandiger is, om bij mist of nevel niet op de motor te stappen. Bij brillen en vizieren kun je het beslaan tegengaan door ze goed schoon te houden en in te spuiten met bijvoorbeeld Rainex. Dat zorgt er voor dat de binnenzijde niet beslaat en aan de buitenkant zorgt het er voor dat de regen of het vocht er mooi van af parelt. Druppels die van je vizier aflopen zijn een stuk minder erg dan een vochtige laag op je hele vizier.

Dan de wind. Vooral bij open wegen in de polder moet je goed opletten. Ten eerste omdat je de volle laag krijgt in ons vlakke land en ten tweede omdat je op het platteland bijna altijd op een weg rijdt met tegenliggers. Het is daarom goed om je steeds bewust te zijn van waar de wind vandaan komt ten opzichte van de weg waarop je rijdt. Heb je de wind min of meer in de rug of rij je juist pal tegen de wind in, dan is er het minste risico. De afwijkingen die op deze koers kunnen worden veroorzaakt merk je weinig van. Als je 80 km/uur rijdt dan rijd je zelf met windstil weer al met een flinke “tegenwind”. Met een harde tegenwind wordt dat wel erger maar het verstoort je rijden niet echt.

Anders is het, als de wind pal van links of rechts komt. Vooral de windvlagen kunnen gevaarlijk zijn, want die kunnen je een stuk opzij duwen als je er geen rekening mee houdt en er niet constant op voorbereid bent. Komt de wind van rechts dan is het risico het grootst. Want word je dan van je plek geblazen, dan zit je al snel heel dichtbij de linker weghelft met de bijbehorende tegenliggers. Komt de wind van links, dan is het risico dat je richting berm wordt geblazen.

Je kunt dat risico wel kleiner maken, door bijvoorbeeld bij wind van rechts iets meer rechts van het midden te gaan rijden dan normaal. Zo creëer je extra ruimte om de eventuele zwieper naar links op te vangen en niet meteen op de linker weghelft terecht te komen. Het is misschien maar een halve meter, maar dat kan net het verschil zijn tussen wel of niet over de middenstreep geblazen worden. Bij wind van links zou ik persoonlijk niet meer links gaan rijden dan normaal. In de berm terecht komen is vervelend, maar vlak bij de tegenliggers rijden is dat ook. Want als die een keer opzij worden geblazen komen ze jouw kant op.

Een permanente harde wind is het makkelijkst. Daar kun je tegenin hangen en dan is het goed te compenseren. Maar helaas is de wind meestal heel vlagerig. Zo is het even minder en zo knalt de wind er keihard in. Dan is het werken geblazen, want ook die windvlagen moet je compenseren.

Windvlagen zijn er gewoon door de natuur zelf, maar ze worden ook door voertuigen en objecten veroorzaakt. Staat er langs de weg een groot gebouw, dan valt de wind even weg als je er langs rijdt. Maar ben je voorbij het gebouw, dan krijg je meestal in één keer een klap wind te verwerken. Daar moet je constant op anticiperen. Wie ook grote windvlagen veroorzaken zijn grote vrachtauto’s. Daarbij maakt het wel een wereld van verschil of de wind van links of van rechts komt.

Een vrachtauto die 80 km/uur rijdt, duwt permanent de lucht opzij. Dat zie je niet en je realiseert je het vaak ook niet, maar zo’n vrachtauto heeft net als een boot een soort van boeggolf, alleen niet van water maar van lucht. Komt de wind voor jou van rechts, dan heb je daar weinig last van. De windgolf van de vrachtauto wordt als het ware (vanuit jouw standpunt gezien) naar links weggeblazen en je zult er dus weinig van merken. Het is een heel ander verhaal als de wind (van jouw standpunt gezien) van links komt.

De door de vrachtauto veroorzaakte windgolf waait dan jouw kant op en dan kun je echt een extra zwieper krijgen. Want bij een normale wegen zonder gescheiden rijbanen rijd je zo rond de twee meter afstand van je tegenliggers (vooral als het een grote vrachtauto is). Dat is als je het goed bekijkt heel weinig. Als zowel jij als je tegenligger 80 km/uur rijdt passeer je elkaar met 160 km/uur. Dat is onder normale omstandigheden al iets om eens bij stil te staan, maar helemaal bij harde wind.

Samenvattend bij harde wind, slecht zicht en gladheid:
– Kun je beter thuisblijven
– Moet je je snelheid aanpassen
– Moet je je constant bewust zijn van welke kant de wind komt
– Is het verstandig je plaats op de weg aan te passen als de wind pal rechts komt
– Moet je extra opletten als je voorbij grote gebouwen e.d. rijdt
– Moet je extra opletten als er grote vrachtauto’s als tegenligger aankomen en de wind van links komt 

 
Oike Vlaanderen schreef ons met een extra tip:
 
Als ik de vrachtwagen in ga halen, doe ik dat met trekkende motor; ik versnel dus iets als ik van de ‘open weg’ naast de vrachtwagen kom te rijden. Zodra ik naast de vrachtwagen rijd, draai ik mijn gas dicht (teneinde niet te hard te gaan). Als ik de vrachtwagen dan weer voorbij rijd, trek ik mijn gas weer open.
Dit lichte versnellen doe ik overigens ook als een vrachtwagen mij tegemoetkomt. Het is natuurlijk zaak om altijd ruim afstand tot jouw voorganger te houden. Door het versnellen wil de motor beter rechtuit, en heb je minder last van het wegvallen van de wind / de windklap) bij het passeren.  Misschien ook een tip om aan motorrijders mee te geven, je hebt niet altijd de keuze om niet te gaan rijden… Met mijn (lichte) autootje werkt de truc overigens ook prima.
Deze truc heb ik eigenlijk overgenomen uit het offroad-rijden: als de ondergrond lastig (mul) wordt, werkt het ’t beste om gas te geven om jezelf weer op koers te trekken.